Miskolci László főügyész közleménye szerint a vádlott 29 éve élt élettársi kapcsolatban az asszonnyal Mezőnyárádon. Négy évvel ezelőtt a kapcsolatuk megromlott, naponta veszekedtek, bántalmazták egymást. A nő általában a vádlott gyermekeit és unokáit szidalmazta trágár kifejezésekkel, emiatt a férfit már nem is látogatta a családja.
 
Tavaly januárban is veszekedtek, majd amikor a sértett a fáskamrába ment tüzelőért, a vádlott követte őt. A nő azt kiabálta neki, hogy "üssön meg a guta az unokáddal együtt!", a férfi erre felkapott egy fahasábot, és többször fejen ütötte vele élettársát.
 
A nő elesett, a fejét beütötte egy vasfelnibe, és a négy-nyolc óra múlva koponyacsonttörés miatt bekövetkező haláláig az átlagost meghaladó testi, lelki gyötrelmet szenvedett el  - írta a főügyész.
 
A vádlott látta, hogy a nő nem mutat életjelet, ettől megrémült, a fahasábot bedobta a fáskamrába, a vért pedig seprűvel próbálta eltakarítani. Ezután gyógyfürdőbe ment, utána pedig meglátogatta a gyerekeit. Este megnézte a holttestet, majd átment egy ismerőséhez, és közölte vele, hogy az élettársa meghalt. A szomszéd értesítette a rendőrséget.