Egy 69 éves nő tett bejelentést a rendőrségre 2020. január 17-én 18 óra 30 perckor, mert elmondása szerint a napokban érkezett haza a kórházból, és nagyon nehezen tud mozogni, valamint a vizes tüzelővel nem tud begyújtani, ezért hideg van a lakásban. A bükkábrányi járőrök – Menyhárt Árpád r. törzsőrmester és Borbély Péter r. őrmester - azonnal a mezőnyárádi nő segítségére siettek és gyújtóst vágtak, továbbá száraz, hasított fát hordtak be a házba, majd tűzet gyújtottak a kandallóban.

Egy másik alkalommal Mezőkövesden a Rákóczi utcában 2020. január 18-án 21 óra 36 perckor a gépkocsizó járőr egy padon fekvő nőre figyelt fel, aki mellett egy gázpalack is volt. Az 58 éves nő elmondta, hogy a lakását szieszta kályhával fűti, azonban a gázpalack kiürült. Éppen ezért egy késői busszal érkezett Mezőkövesdre, hogy kicserélje a gázpalackot, de időközben szembesült azzal, hogy már ilyen későn nincs hazafelé buszjárat. Ezért kétségbeesetten dőlt le az egyik padra. Ekkor Bukó László r. őrmester és Kovács Norbert r. őrmester a szolgálati autójukba ültették a nőt, valamint az egyik benzinkúton kicserélték az üres gázpalackot egy telire, majd hazaszállították az asszonyt szihalmi otthonába. A járőrök bekísérték az nőt a kihűlt lakásába, ahol a kályhában a gázpalackot kicserélték és befűtöttek.

Mindkét esetben, amikor a rendőrök minden teendővel végeztek, megvárták, hogy felmelegedjenek a szobák, majd folytatták szolgálatukat.