A Paks – amely az előző fordulóban a MOL Fehérvár FC otthonában is győzött – május 11. óta először nem kapott gólt saját közönsége előtt, s a legutóbbi hét hazai bajnokijából a mostani volt a második sikere.

    OTP Bank Liga, 16. forduló:
Paksi FC-Mezőkövesd Zsóry FC 1-0 (1-0)
--------------------------------------
Paks, v.: Pintér
    gólszerző: Windecker (11.)
    sárga lap: Osváth (37.), Könyves (76.), Lenzsér (77.), illeve Bertus (86.), Pillár (87.)

    Paksi FC:
    ---------
Rácz G. - Osváth, Lenzsér, Gévay, Kelemen, Szabó J. - Windecker, Simon Á. (Papp K., 38.), Kecskés (Báló, 89.) - Könyves (Kulcsár), Böde

    Mezőkövesd Zsóry FC:
    --------------------
Szappanos - Eperjesi (Farkas D., 53.), Pillár, Neszterov, Silye - Bertus, Karnyickij - Pekár (Takács T., 70.), Cseri, Nagy D. - Zivzivadze

Gyorsan vezetést szerzett a hazai csapat, igaz, Windecker találatához kellett az óriásit hibázó mezőkövesdi védelem asszisztálása. Az élmezőnybe tartozó vendégek a félidő közepétől kezdve fokozatosan átvették az irányítást, de a rendkívül jól tömörülő paksiak szorításában nem tudtak komolyabb helyzetet kidolgozni.

Nem sokkal a fordulás után egyenlíthetett volna a Mezőkövesd, de Nagy Dániel ziccert rontott. Ezt követően is Kuttor Attila együttese futballozott fölényben, de nem tudta feltörni az egyébként veszélyesen kontrázó paksiak védelmét, noha több nagy lehetősége is volt.